Chili Sin Carne met zoete aardappel

Een dagje geen vlees is een goed idee! Het is gezond en goed voor het milieu. We eten immers eigenlijk al te veel vlees per persoon in Nederland.

Deze chili is lekker pittig en zeer voedzaam door de zoete aardappel en de kidneybonen. Zoete aardappel bevat veel vezels, die goed zijn voor de werking van de darmen en je een lang verzadigd gevoel geven. Ook is het een bron van vitamine B6, wat goed is voor je hart, en magnesium, wat stressverlagend werkt. Klinkt goed toch?

De bruine bonen en kidneybonen zorgen voor een flinke dosis eiwitten. Dus na het eten van deze heerlijke chili kun je er weer tegenaan!

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 250 gram bruine bonen
  • 250 gram kidneybonen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 50 gram maiskorrels
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel oregano
  • 0,5 tot 1 theelepel chilipeper
  • olijfolie
  • 100 milliliter water

Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snijd in blokjes. Verhit de olijfolie in een wokpan en roerbak de zoete aardappel met de paprika in blokjes ongeveer 3 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en de kruiden toe. Je kunt zelf bepalen hoe pittig je de chili wilt hebben. Laat dit even pruttelen en voeg dan het water toe. Laat het ongeveer 20 minuten sudderen.

Voeg dan de bonen en de mais toe en roer nog even door. Klaar is je vegetarische chili!