Gevulde puntpaprika met notenrijst

Als je weinig tijd hebt om te koken, grijp je al snel naar een pakje of zakje om snel een rijstgerecht te kunnen bereiden. Helaas bevatten kant en klare kruidenmixen en sauzen meestal erg veel zout en suiker. Dit is helemaal niet nodig. Want je kunt ook zelf heel snel en gemakkelijk een heerlijk gerecht op tafel zetten.

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 2 puntpaprika’s
  • 1 courgette
  • 200 gram kipfilet
  • fetablokjes
  • paprikapoeder
  • oregano
  • 150 gram notenrijst
  • olijfolie

Verwarm de over voor op 200 graden. Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een bakplaat. Snijdt de kipfilet in kleine blokjes of reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de kipfilet. Snijd de courgette in blokjes en roerbak deze kort mee. Vul de puntpaprika’s met de kip en courgette en leg er een aantal blokjes feta op. Bestrooi met de oregano en zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!